Toiminta

Aningan toiminta koostuu pääasiassa jäsenille järjestettävistä tapahtumista, joissa esitetään japanilaista animaatiota eli animea. Toimintaideoita, muuta palautetta ja kysymyksiä toimintaan liittyen voi esittää foorumeilla, facebookissa, sähköpostitse sekä tapahtumissa.

Tapahtumat

Tapahtumien paikkana toimii Toimintakeskus Takitsu (osoite Oklaholmantie 16, Kemi). Tapahtumat ovat avoimia kaikille Aningan jäsenille, jotka ovat maksaneet kuluvan vuoden vuosimaksun. Paikan päällä voi liittyä jäseneksi, kun pyytää sihteeriltä liittymislomakkeen täytettäväksi sekä maksaa vuosimaksun. Tapahtumat järjestetään yleensä nuorisotiloilla.
Tapahtumiin osallistuminen päihtyneenä tai alkoholin tuominen on ehdottomasti kielletty. Myöskin kaikkien aseiksi/räjähteiksi luokiteltavien esineiden tuominen tapahtumiin on EHDOTTOMASTI KIELLETTY yhdistyksestä erottamisen uhalla. Tulevien tapahtumien aikataulut ja katsomislistat voi tarkastaa sivuston sivupalkista tai foorumeilta. Tapahtumissa katsottavat sarjat/elokuvat valitsee kuluvan vuoden hallituksen animevastaavat. Ehdotuksia saa seuraavaksi katsottavaksi sarjaksi ehdottaa esimerkiksi tapahtumissa, Facebookissa tai IRC-kanavalla.

Anime Allnighter

Aninga järjestää 4-5 kertaa vuodessa Anime Allnighter -tapahtuman. Nimensä mukaisesti tapahtumassa katsotaan pääasiassa animea. Tapahtuma kestää yleensä viikonlopun verran, eli pari päivää, silloin aningan jäsenet voivat yöpyä paikanpäällä Toimintakeskus Takitsulla. Yleensä katsomislista koostuu eri genreihin kuuluvista sarjoista ja mukana on myös yleensä ainakin yksi elokuva. Nykyään on mahdollista myös varata tauko, jolloin voi näyttää jotain omaa materiaalia tapahtumassa.

Mangaa voi pyytää luettavaksi muilta osallistujilta eikä omankaan mangan tuominen muille luettavaksi ole kiellettyä.

Animen ja mangan lisäksi tarjolla on monia muita aktiviteetteja. Jokseenkin suosittua on ollut LAN-pelaaminen (oman tietokoneen voi tuoda mukaan), Aulassa on myös mahdollista pelata konsolipelejä sekä rytmipelejä, kuten StepManiaa tanssimatoilla varustettuna.

Aninga ry – Kemin seudun anime- ja mangayhdistys